Onderhoud aan jouw huurauto

Onderhoud, reparatie en banden

Lees hier alles over!

Voor een zorgeloze rit met jouw leaseauto is geregeld onderhoud en bandenservice nodig. Iedere auto heeft onderhoud nodig volgens de intervallen die het instructieboekje en de boordcomputer van de auto voorschrijft. Zorg daarom dat je deze instructies altijd opvolgt. Hieronder geven wij u meer informatie.

Onderhoud leaseauto

Onderhoudsafspraak maken

Onderhoud en / of reparatie
Een afspraak maken voor onderhoud en / of reparatie kan bij iedere autogarage bij jouw in de buurt. Geef bij het maken van een afspraak wel altijd aan dat het een leaseauto van AT-Lease betreft. Zij kunnen dan met ons contact opnemen voor akkoord.

Bandenwissel bij versleten banden
Als de banden tussentijds versleten zijn, mag je zelf een afspraak maken voor vervanging. Dit kan bij een lokale autogarage, maar ook bij een vestiging van de KwikFit. Geef bij het maken van de afspraak wel altijd aan dat het een leaseauto van AT-Lease betreft. Zij kunnen dan met ons contact opnemen voor akkoord.

Bandenwissel van zomer- naar winterbanden of vice versa
Voor de wissel van winterbanden naar zomerbanden of andersom kunt je terecht bij de leverancier waar jij de winterbanden hebt laten monteren, of waar je de laatste seizoens-wissel hebt laten uitvoeren.

De eerste montage van winterbanden (indien dit in het leasecontract is opgenomen)
Wilt jij voor de eerste keer winterbanden monteren onder jouw leaseauto? Dit kun je dit doen bij jouw lokale autogarage of KwikFit. Geef bij het maken van de afspraak wel altijd aan dat het een leaseauto van AT-Lease betreft. Zij kunnen dan met ons contact opnemen voor akkoord.

Onderhoud, reparatie en banden bij Auto Totaal

Woon jij in de omgeving van ons in Grootebroek en wil jij bij ons de auto laten onderhouden? Klik dan hier om direct online een afspraak te maken bij ons zuster-bedrijf Auto Totaal.

Auto huren

Tips voor onderhoud aan jouw leaseauto

De onderhoudsintervallen, welke vermeld staan in het instructieboekje of zoals de boordcomputer van de auto aangeeft, dienen te worden opgevolgd. Daarnaast dien je altijd in de gaten te houden wanneer de auto APK gekeurd moet worden. Bij diesel auto’s is dit de eerste keer na 3 jaar, bij benzine auto’s pas na 4 jaar. Geeft de boordcomputer een storing aan en brandt een waarschuwingslampje? Raadpleeg dan het instructieboekje en volg de instructies op!

Controleer verder zelf regelmatig (maandelijks):

  • De olie, koelvloeistof en ruitenvloeistof, en vul indien nodig bij;
  • De bandenspanning en profieldiepte van de banden. De juiste bandenspanning vind je op de sticker die in de auto zit (vaak in de deurpost, achterkant zonneklep of aan de binnenkant van de brandstofklep);
  • Of de verlichting nog werkt.
Auto onderhoud

Banden

Goede autobanden met een juiste bandenspanning en profieldiepte zorgen voor jouw veiligheid op de weg.

Zomerbanden
Zomerbanden presteren het beste wanneer de temperatuur 7 graden Celcius of hoger is. Gemiddeld genomen is dit in de periode half maart t/m oktober. Wanneer het profiel van de zomerbanden 2 mm of minder is, kun je een afspraak maken voor vervanging van de banden.

Winterbanden
Dalen de gemiddelde temperaturen naar 7 graden of kouder, dan presteren winterbanden beter dan zomerbanden. Uiteraard presteren deze ook veel beter op besneeuwde / bevroren wegen.

Doorbelasting van ‘niet te repareren band’

At-Lease gaat altijd uit van normale bandenslijtage. Het kapot rijden van een band wordt beoordeeld als een ‘niet verhaalbare schade’. Deze ‘schade’ leidt tot een doorbelasting van het restprofiel. Het gedeelte van de band dat niet versleten is (restprofiel) wordt doorbelast. De maximale doorbelasting is nooit meer dan het geldende eigen risico. Goed om te weten is dat voortijdige vervanging van banden niet is gedekt binnen het leasecontract. Heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op via 085-4861970 of info@atlease.nl.

Een rekenvoorbeeld van het restprofiel
Het profiel van de band is 5,0 mm, maar is niet meer veilig te repareren door beschadiging. De band kost nieuw € 160,-. Een nieuwe band heeft 8,0 mm profieldiepte. Een band is ‘versleten’ bij 2 mm. Van nieuw naar oud gerekend slijt een band dus 6,0 mm. Omdat bij u 5 mm restprofiel is gemeten,  is het verschil 3 mm t.o.v. een nieuwe band. Dit betekent dus 3 mm gedeeld door 6 mm, is 50% doorbelasting. Gerekend over de nieuwprijs van de band zal 50% (€ 80,-) worden doorbelast.

Banden

Heb ik recht op vervangend vervoer?

Wanneer je niet kunt beschikken over jouw eigen leaseauto, heb je bij AT-Lease standaard recht op kosteloos vervangend vervoer ná 72 uur. Wil je eerder dan 72 uur vervangend vervoer, dan kan je ervoor kiezen om de optie vervangend vervoer aan je contract toe te voegen tegen een kleine meerprijs. Let er wel op dat wanneer jouw leaseauto weer klaar staat je verplicht bent om deze zo snel mogelijk weer op te halen.

Mocht je de auto pas enkele dagen nadat de auto voor je klaar staat ophalen, dan zijn de kosten van het vervangend vervoer alsnog voor jezelf. Je maakt dan namelijk langer gebruik van vervangend vervoer dan eigenlijk nodig is. Heb je direct vervangend vervoer nodig? Dat is uiteraard geen probleem, maar dan zijn de eerste 72 uur voor je eigen rekening. De kosten voor vervangend vervoer zijn afhankelijk van de dealer waar je het vervangende vervoer afneemt. Wij adviseren je altijd om vooraf op te vragen wat de kosten van een vervangende auto zijn, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Vervangende auto

Welkom terug

Fijn dat je er weer bent

Vraag hier je code aan voor 10% korting op je eerste lease- of huurtermijn

Zullen wij jouw dag nog leuker maken?

Schrijf je hier in en ontvang dit jaar nog korting op jouw eerste lease- of huurtermijn!

Private leasen
×

 

Hallo!

Klik op één van onze collega's om mee te chatten.

× Hoe kan ik je helpen?