Schade gereden?

Schade gereden met jouw huurauto? Vervelend, maar kan helaas altijd gebeuren.

schade gereden?

Kan de auto niet meer rijden? Bel dan gelijk naar Auto Totaal Autoverhuur op 085-4861970. (Buiten kantooruren word je automatisch doorgeschakeld)

Schade melden

Schades moeten zo snel mogelijk, en binnen 5 werkdagen, bij AT-Lease worden gemeld. Hiervoor moet je een Europees Schadeformulier (SAF) invullen en ondertekenen. Deze kun je hieronder downloaden. Let op, de voor- en achterzijde. Zorg voor een duidelijke vermelding van e-mailadressen en telefoonnummers.

Let op! Niet gemelde schades worden bij het inleveren van de leaseauto volledig aan u doorbelast.

Via de mobiele telefoon

Als je een smartphone hebt, dan kan de schade ook gemeld worden via www.mobielschademelden.nl of download de app mobielschademelden.nl via de Google Play Store, of via de Apple App Store.

Let op! De app mobielschademelden.nl is niet te gebruiken als de tegenpartij (betrokken voertuig) een buitenlands kenteken heeft. Gebruik dan het papieren schade formulier.

Via e-mail

Download eerst het digitale schadeformulier van onze website. Vul deze vervolgens in en sla deze opnieuw op. Het ingevulde schadeformulier kan gemaild worden naar schade@atlease.nl

Heb je een procesverbaal of een getuigenverklaring, stuur deze dan altijd mee! Na verwerking van het schadeformulier en de overige documenten, neemt één van onze medewerkers contact met je op.

Heb ik recht op vervangend vervoer?

Wanneer je niet kunt beschikken over jouw eigen leaseauto, heb je bij At-Lease standaard recht op kosteloos vervangend vervoer ná 72 uur. Wil je eerder dan 72 uur vervangend vervoer, dan kan je ervoor kiezen om de optie vervangend vervoer aan je contract toe te voegen tegen een kleine meerprijs. Let er wel op dat wanneer jouw leaseauto weer klaar staat je verplicht bent om deze zo snel mogelijk weer op te halen. Mocht je de auto pas enkele dagen nadat de auto voor je klaar staat ophalen, dan zijn de kosten van het vervangend vervoer alsnog voor jezelf. Je maakt dan namelijk langer gebruik van vervangend vervoer dan eigenlijk nodig is. 

Heb je direct vervangend vervoer nodig? Dat is uiteraard geen probleem, maar dan zijn de eerste 72 uur voor je eigen rekening. De kosten voor vervangend vervoer zijn afhankelijk van de dealer waar je het vervangende vervoer afneemt. We adviseren je altijd om vooraf op te vragen wat de kosten van een vervangende auto zijn, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Vervangende auto

Auto total loss

Als het schadebedrijf jouw auto total loss verklaart, wordt de huurovereenkomst per direct ontbonden. Als er verder geen andere partij bij betrokken is, zal bij jou een eigen risico in rekening worden gebracht.

Bij total loss heb je geen recht op vervangend vervoer vanuit AT-Lease, omdat het contract of de overeenkomst niet meer geldig is op het moment dat de auto total loss is verklaard. Maar we beseffen natuurlijk heel goed dat dit een zeer moeilijke situatie voor je kan opleveren. Daarom bieden wij jou de mogelijkheid om een auto bij ons te huren. Wij nemen dan contact met je op om de mogelijkheden wat betreft het leasen van een nieuwe leaseauto te bespreken, zodat je zo snel mogelijk weer de weg op kan met je eigen leaseauto.

Auto-total-loss

Opvragen schadevrije jaren

Als je gedurende het leasecontract geen schade rijdt door eigen schuld, kun je na afloop van het contract een ‘leaseverklaring’ opvragen. In deze verklaring staan de schadevrije jaren die je bij AT-Lease hebt gereden vermeld. De verzekeraar kan deze vervolgens meenemen bij de bepaling van je bonus.

Deze leaseverklaring kun je opvragen door een mail te sturen naar schade@atlease.nl.

Welkom terug

Fijn dat je er weer bent

Vraag hier je code aan voor 10% korting op je eerste lease- of huurtermijn

Zullen wij jouw dag nog leuker maken?

Schrijf je hier in en ontvang dit jaar nog korting op jouw eerste lease- of huurtermijn!

Private leasen
×

 

Hallo!

Klik op één van onze collega's om mee te chatten.

× Hoe kan ik je helpen?